Wybór właściwych talerzy – z ząbkami grubymi, drobnymi lub gładkich

W polu talerzy można zastosować ich różne wersje – falisty, z grubymi lub drobnymi zębami oraz gładki.



 

Talerz płytko wyzębiony

Die Wahl der richtigen Scheibe (1) Scheibe_460_4_kleingezackt.482_d1_210310
Talerz płytko wyzębiony 460 mm

Talerze o drobnych zębach pokazują swoje zalety raczej przy płytkiej uprawie gleby w uprawie przedsiewnej. Wytwarzają więcej drobnej gleby dla dobrego wyrównania powierzchni pola.





Talerz głęboko wyzębiony

Die Wahl der richtigen Scheibe (2) Scheibe_460_4_gezackt.480_d1_210310
Talerz głęboko wyzębiony 460 mm

Talerze z dużymi zębami są wyjątkowo dobre do głębszej uprawy przedsiewnej. Ich kształt gwarantuje wyjątkowo efektywne działanie i rozdrobnienie oraz wymieszanie resztek pożniwnych z glebą. Stromy kąt natarcia talerzy zapewnia szczególnie intensywne mieszanie.




Talerz gładki

Die Wahl der richtigen Scheibe (3) Scheibe_460_4_glatt.479_d1_210310
Talerz gładki 460 mm

Gładkie talerze są wyjątkowo dobre do głębszej uprawy gleby. Gładki talerz często stosowany jest też na zewnętrznych elementach mocujących, ponieważ nie powoduje on znacznego rozrzutu gleby.

Czy to nie brzmi ciekawie?

Zostaw swoje dane kontaktowe*, wkrótce skontaktujemy się z Tobą:
* Twoje dane kontaktowe zostaną wykorzystane jedynie do nawiązania pożądanego przez Państwa kontaktu.