Wybór właściwych talerzy – z ząbkami grubymi, z ząbkami drobnymi lub talerzy falistych
Do wyboru jest kilka talerzy: faliste, z ząbkami grubymi lub z ząbkami drobnymi.
1. Talerze o drobnych zębach (460 mm)
Talerze o drobnych zębach pokazują swoją przewagę raczej przy płytkiej uprawie gleby w przygotowaniu pod siew. Wytwarzają więcej drobnej gleby dla dobrego wyrównania powierzchni pola.
2. Talerze z dużymi zębami (460 mm)
Talerze z dużymi zębami są wyjątkowo dobre do głębszej uprawy gleby. Ich kształt powoduje wyjątkowo agresywne działanie i rozdrobnienie oraz wymieszanie resztek pożniwnych z glebą. Stromy kąt natarcia talerzy zapewnia szczególnie intensywne mieszanie.
3. Minimum TillDisc (460 mm)
Talerz Minimum TillDisc jest szczególnie przydatny do pasmowej uprawy gleby oszczędzającej wodę. Porusza minimalną ilość gleby.